Balansekunsten

by usrob

 

  Hei! Jeg er Klaudia, en student på OsloMet som realiserer mitt eksamensprosjekt nå! Jeg er bevisst på at hver dag nå for tiden bringer mye usikkerhet, frykt og refleksjon over fremtiden. Derfor har jeg bestemt meg til å fokusere på intern fred og selvutvikling. Jeg vil vise hvordan en særlig sensitiv person klarer å overleve den vanskelige perioden som alle av oss ble rammet av. I tillegg vil jeg gi deg støtte og noen tips om metal helse fordi alle av oss, uten unntak, føler ulike effekter av denne situasjonen, både økonomiske, men også enda viktigere, mentale. Jeg vil vise at selv om man ikke kan forutse de neste dagene, det er mulig å ta dagene én etter én. Det er mulig å få noe positivt ut av en slik kritisk situasjon.  

I starten vil jeg understreke at det er lov å være sliten og lei seg. 

Men man må bare håpe og gjøre det man kan for at dagene kan blir lysere veldig snart. Ikke føl deg skyldig over å ha hatt det utrolig tungt i de siste ukene. 

Hver av oss takler denne situasjonen helt forskjellig. 

Du er ikke alene om disse tankene. 

 

Det er lov å føle en ubehagelig overstimulering akkurat nå. 

Sett pris på deg selv som en som er noe, 

ikke bare en som gjør noe. 

Vi trenger alle en pust i bakken, 

vi har alle behov for å være alene og for å tenke over og fordøye dagen. 

 

 

 

Tenk på, hva denne tida kan gi deg? Jeg vil begynne å sette større pris på de små tingene i hverdagslivet. Jeg vil sette større pris på familien min, på mine venner, på en enkel tur til skogen. Jeg ønsker å lære, og har i denne perioden lært å sette stor pris bare på meg selv. 

 Jeg har forberedt masse inspirasjon og nyttige tips til deg slik at du kan bruke denne tiden litt bedre og til noe nyttig! Nedenfor finner du mine ulike anbefalinger som har hjulpet meg i denne perioden. Det blir fri yoga, rolig musikk og andre ting som hjelper meg å være mer bevisst, å overleve vanskelige tider, og mye mer. Det er alltid mulighet for å starte å gjøre noe nytt i livet. Man trenger ikke å bruke mye penger på det. Nå gir Internett flere muligheter og gratis kunnskap som er tilgjengelig for alle.

I tillegg har jeg lagt ut en veldig rolig film direkte fra skogen som du kan også se på! Den vil gi deg mye ro og vil vise at det er lov å være overstimulert. Den ligger på YouTube og du vil finne en direkte link i denne teksten.  Under hjemmekarantene prøvde jeg å ta mange bilder og ta vare på kreativiteten min. Jeg har også utarbeidet en kort fotoreportasje fra skogen. Disse bildene håper jeg vil gi deg en stor ro.

Jeg vil bare understreke at du ikke er alene. Det er lov å be om hjelp hvis du trenger det. Det finnes alltid noen som vil gi deg en hjelpende hånd. Det er modig å kunne be om hjelp når man trenger det.

For det første trenger vi å sove. Hvis du har problemer med å sove, må du prioritere søvnen først. Det som hjelper meg er mye frisk luft i leiligheten, null telefon i senga og en god bok istedenfor neste serie på Netflix.

 Hva kan man gjøre i løpet av dagen til å føle seg bedre?

• ta hyppige pauser

• gå utendørs

• drikk vann for å dempe stresset

• gå en tur

• ro ned pusten

• rett opp ryggen for å bli mer  avslappet og selvsikker

• rør på deg

• prøv med et lite smil

Å gå en tur er også en av de viktigste kildene til velvære. Den kjente rytmen i naturen er beroligende. Det er også rytmen av rolig pust, særlig fra mageregionen. Pust langsomt ut med litt ekstra trykk som om du blåser ut et lys. Som jeg har skrevet før er det viktig å sette pris på seg selv som en som er noe, ikke bare en som gjør noe. Realistiske forventninger hjelper også, da føler man mindre vekt liggende på skuldrene sine. Hold fast på din rett til å være deg selv.

Det er ikke lett å vite hvordan man burde begynne man med meditasjon.

 Lurer du også på hvordan du mediterer? 

 

Det som var (og forstått er) veldig hjelpsomt for meg selv var appen BREATHE som også er gratis. På bildene kan du se hvordan denne appen fungerer. Den er veldig enkel og gir masse muligheter for å lære noe nytt både om seg selv og meditasjon. 

 Husk at det aldri er for sent for å starte med meditasjon. 

Andre tips for å begynne med meditasjon:

• CALM app

• HEADSPACE app

• TEDx Talks om meditasjon 

• 10-minutter gratis meditasjon med Headspace

Til slutt vil jeg invitere deg til min nettside hvor du kan finne masse inspirasjon for ulike bilder. 

Kanskje kan vi bruke ekstra tid på å være kreative hjemme? 

I løpet av karantenen tok jeg flere selvportrett. 

Det er både bra for min psykisk helse, men også kreativitet. 

Dette er en vanskelig periode for alle som jobber med foto og prøver å utvikle sin egen, liten bedrift. 

Derfor var det utrolig viktig for meg å gjøre noe kreativ hver eneste dag.